Türi kiriku 700. aastapäev oli rõõmusündmus

Türi kiriku 700. aastapäev oli rõõmusündmus

“Selline tähtpäev tuleb ette küll ainult korra elus,” arutasid end piduriidesse sättinud Türi koguduse liikmed nädalavahetuse piduliku tseremoonia eel. Seitsesada aastat!

Kiriku peaukse juurde lippude ja vihmavarjude alla kogunesid samal ajal kaitseliitlased, vaimulikud ja kogukonna liikmed, et pidulikus rongkäigus keskväljakule sammuda. Kohaletulnuid tervitas õpetaja Teet Hanschmidt.

Türi kirik oma 700. aastapäeval

Türi kiriku 700. aastapäeva pidustused on väldanud kogu augustikuu. Tähtpäeva raames on korraldatud mitmeid kontserte, toimus perepäev. Sündmused tipnesid möödunud nädalavahetusel. Laupäeval oli piduliku tseremoonia lipuväljakul ja sellele järgnes kultuurimajas konverents “Türi kirik 700” ja õhtune kontsert kirikus. Sündmuste sarja lõpetas pühapäeval kirikus hõbeleer ja pidulik koosviibimine.

Laupäevaste tähtpäevakõnede, lipuväljakule kogunenud inimeste nägude ja ka lehereporterite järgi oli tunda, et sündmusel on kaalu – Türi kirik on väärtustatud kultuuriobjektina ja kogudus kogukonnaelu keskpunktina. Neist mõtetest olid kantud ka külaliste kõned. Õnnitlejate seas olid peapiiskop Urmas Viilma ja mitmeid luterliku kiriku vaimulikke, kultuuriminister Tõnis Lukas ja vallavanem Pipi-Liis Siemann. Linnaorkester esitas vaimulikku muusikat ja lõpupaladena ka peomeeleoluga haakuvaid üldtuntud viise.