Usuteaduse Instituudis esitletakse uusi raamatuid

Usuteaduse Instituudis esitletakse uusi raamatuid

Kolmapäeval, 9. septembril kell 15.00 toimub Usuteaduse Instituudis (Pühavaimu 6) kahe uue raamatu esitlus. Raamatute autoriteks on Usuteaduse Instituudi piibliteaduste professor ja ajakirja Kirik & Teoloogia toimetuskolleegiumi liige Jaan Lahe ja Usuteaduse Instituudi usuteaduskonna dekaan ja samuti piibliteaduste professor Randar Tasmuth.

Jaan Lahe raamat „Sõnum Teisest Maailmast. Mis on kristluse põhisõnum?“ tutvustab ristiusu põhiõpetusi mitteteoloogidele ja on mõeldud kõigile, kes tunnevad huvi kristluse kui religiooni vastu.

Lisaks Usuteaduse Instituudile tutvustatakse Jaan Lahe uut raamatut ka Tartu Jaani kirikus 13. septembril kell 12.15. Esitlused toimuvad ka Viljandi Jaani ja Rakveres Kolmainu kirikus, kuid nende täpsed toimumisajad selguvad peatselt.

Randar Tasmuthi raamat „Uue Testamendi kontekstualiseeriv teoloogia: kristliku usulise mõtte ja praktika sünd“ on mõeldud lugejatele, kellel on juba teoloogilised eelteadmised. Raamat on mõeldud Uue Testamendi teoloogia õpikuks Usuteaduse Instituudis, kuid kindlasti pakub see huvi kõigile, kes huvituvad kristluse varasest ajaloost ning varakristlikust mõttemaailmast. Tasmuthi teos väärib tähelepanu kui esimene Eesti autori tervikkäsitlus Uue Testamendi teoloogiast, mis on ilmunud raamatuna. Usuteaduse Instituudi kunagise Uue Testamendi professori Ago Viljari (1910-1989) mitmeköiteline „Uue Testamendi teoloogia“ on jäänud vaid käsikirjaks.

Usuteaduse Instituudis toimuval esitlusel tutvustavad oma raamatuid mõlemad autorid ise ning raamatuid on võimalik osta ka soodushinnaga.

Loe raamatututvustusi ajakirja Kirik ja Teoloogia 4. septembri numbrist