Vana kuld nüüd eesti keeles: Fredrik Gabriel Hedbergi „Usuõpetus õndsuseks“

Vana kuld nüüd eesti keeles: Fredrik Gabriel Hedbergi „Usuõpetus õndsuseks“

Äsja ilmus eesti keeles raamat „Usuõpetus õndsuseks“, mida saab tasuta lugeda Bible Toolbox -leheküljel. 1843. aastal ilmunud „Usuõpetus õndsuseks“ on peaaegu 200 aastat olnud paljudele lugejatele abiks meie usu aarete mõistmiseks. Raamatu autor on Fredrik Gabriel Hedberg, keda peetakse Soome evangeelse äratusliikumise algatajaks.

Raamatu on eesti keelde tõlkinud Tartu hooldekodu kaplan, Palamuse ja Tartu Soome koguduse õpetaja Urmas Oras. „Hedbergi raamat on lugemist väärt, usu toitev ja lohutav ka tänase päeva kristlastele või usu tõde otsijatele, sest evangeeliumi tõde on väljendatud väga selgelt,“ kirjeldab Oras oma kogemust raamatuga ja soovitab ka teistel seda lugeda.

Lehekülg Bible Toolbox on mõeldud abiks inimesele, kes otsib elavat Jumalat, kellest Piibel tunnistab, kes igatseb tuge oma usuelu ülesehitamiseks või soovib kristluse põhiõpetust paremini tundma õppida. Valikmenüüst võib leida vastuseid elu suurtele küsimustele, aina täienevaid piibliõppe materjale ning luterliku kiriku õpetust avavad materjalid – Katekismuse ja Usutunnistuskirjad.

Materjalid on koostanud Soome luterlik evangeeliumiühendus SLEY, mis on Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku partner Eestis tehtavas misjonitöös. Pidevalt täieneva eestikeelse lehekülje materjale tõlgivad kristlastest vabatahtlikud.