Reservkaplan Aarne Lätte:  kaitseväelased ei võta sellist kaplanit omaks, kes ei ole koos nendega

Reservkaplan Aarne Lätte: kaitseväelased ei võta sellist kaplanit omaks, kes ei ole koos nendega

16. mail avaldas kaitsevägi oma pressiteates, et valitsuse kokkuhoiupoliitika tõttu koondab Eesti kaitsevägi 200 inimest, sealhulgas kaitseväe kaplanid. Diakooniatöö Sihtasutus tegi videojäädvustuse Eesti Kirikute nõukogu liikmeskirikute ja kaitseväe juhi Martin Heremi kohtumiselt.

Reservkaplan diakon Aarne Lätte kommenteeris videos, et tema jaoks tähendas kaplaniteenistus olemist üks teiste hulgast. Väljastpoolt “teenust sisse osta” on tema sõnul võimatu: kaitseväelased ei võtaks sellist kaplanit omaks, kes ei kuulu nende hulka. Ta lisas, et kaplani töö on raske sellegi tõttu, et see tuleb sisustada ise. Ta lisas: “Kui kaplaniteenistust koordineerima jääv inimene pingutab ja näeb vaeva, siis saab ka kindral Herem aru, et tal on kaplaniteenistust väga vaja.”

Kiriku diakoonia- ja ühiskonnatöö eri tahke, aga ka selle tänuväärse töö tegijaid tutvustab videosari kogu alanud aasta vältel. Valmimas on ligi 30 lühivideot.

Videod valmivad SA Diakoonia- ja Ühiskonnatöö Sihtasutuse eestvõttel. Intervjueerisid: Kaisa Tamme ja Urmas Roos. Filmimine ja videomontaaž Urmas Roos.


Lisaks:

Lisa kommentaar