Diakonieksami tegi Robert Bunder

Diakonieksami tegi Robert Bunder

„Olin ainus diakonikandidaat ja seetõttu pandi mind preestrikandidaatidega kokku ühte gruppi – nii et ka pool preestrikursust on nüüdseks läbi tehtud,“ naerab teisipäeval kirikuvalitsuse istungil diakonieksami teinud Robert Bunder. Esimest korda EELK ajaloos toimus vaimuliku ameti tuleproov interneti videosilla vahendusel.

Diakonieksam üle videosilla (Foto: Liina Sander)

„Õhkkond oli sõbralik. Esmalt anti sõna mulle, et mida diakonikursusel õppinud olen. Seejärel hakkasid kõik kirikuvalitsuse liikmed küsimusi esitama,“ kirjeldas Robert Bunder eksamiprotsessi. Enda sõnul oli ta valmis isegi keerulisemateks küsimusteks, kuid eilne eksam meenutas pigem töövestlust. „Kiriku juhtkond tundis huvi pigem väärtushinnangute kohta ja hindas vaimulikku küpsust,“ täpsustas ta.

Robert Bunder õpib praegu Tartu Ülikooli usuteaduskonna magistriõppes esimesel kursusel. Järgmisel aastal, kui magistriõpe on läbitud, loodab ta ka preestrikursusele astuda. Oma ülikooliõpingute kõrvalt on Bunder abiks enda juhendajale, õpetaja Andrus Mõttusele Kambja koguduses. Bunderile on omakorda toeks tema pere – abikaasa ja poolteiseaastane tütar.

Peapiiskop Urmas Viilma avaldas oma Facebooki postituses tunnustust EELK Usuteaduse Instituudi pastoraalseminari juhatajale Marko Tiitusele ja assistendile Liina Sanderile keerulistele viiruseoludele vaatamata diakoni- ja preestrikursust korraldamise eest ja avaldas rõõmu noore vaimuliku lisandumise üle: „Kui Jumal laseb asjadel kenasti korda minna ja ka kõik muud asjaolud samuti sobivad, saab Tartu praostkond peagi juurde ühe vikaardiakoni, kelle ordineerib ametisse piiskop Joel Luhamets. Palju õnne ja õnnistust Robert Bunderile!“

Ordineerimisteenistuse järel, mis toimub Kambja kirikus 21. veebruaril, saab Robert Bunderist EELK vikaardiakon Tartu praosti Ants Toomingu alluvuses.

Meeldib 2

Lisa kommentaar