Eesti Kirik 08.09.2021

Eesti Kirik 08.09.2021

Eesti Kirik 08.09.2021

5. septembril, tänulikkuse pühapäeval, taaspühitses peapiiskop Urmas Viilma orelimeister Olev Kentsi poolt korda tehtud Laatre Püha Laurentsiuse kiriku oreli, mis valmis 1894. aastal E.Fr. Walkeri poolt.

Friedrich Karl Akeli 150. sünniaastapäeval, 5. septembril esitleti riigimehe sünnikohas Hallistes kirikuajaloolase Priit Rohtmetsa koostatud monograafiat “Friedrich Akel – silmaaarst, diplomaat ja riigimees”. 

Juhtkirja kirjutab justiitsministeeriumi peakaplan Tanel Meiel, kes kinnitab, et vanglas olles on inimene harjunud, et vaimulik on kogu aeg olemas.

Augusti viimasel nädalal kahe meediaväljaande – Levila ja Eesti Päevalehe – ajakirjanike vaatlustulemustest sündinud artiklisarja uurides arvab kolumnist Urmas Nõmmik, et nende abil teame, kuidas kirikut väljastpoolt nähakse. 

“Usu võim” – kirikut materdav meedia või edasiviiv analüüs väljastpoolt, see on küsimus, millele Eesti Kirik otsib vastust erinevaid inimesi küsitledes. Sõna saavad kirikuvalitsuse meediatöö esindajad, ajakirjanikud, vaimulikud ja õppejõud.

Esmaspäeval tähistas assessor, usuteaduse instituudi rektori kohusetäitja, pastoraalseminari juhataja, Viljandi praostkonna praost ja Viljandi Jaani ning Halliste koguduse õpetaja Marko Tiitus 50aastaseks saamist. Juubilari lugu räägib kirikuteenijast kirikuvalitsuse liikmeks saamisest.

Täna 50. sünnipäeva tähistav Märjamaa koguduse õpetaja Illimar Toomet on enda sõnul aastatega aru saanud, et ühe elu sisse mitut ei mahu. Kiirustad mis sa kiirustad – kõikjale kohale ei jõua ning kõike ära teha ei jaksa. Küllap pole vajagi, arvab vaimulik, kes asus kirikutööle 21aastaselt. 

Puhja koguduses toimus selgi sügisel kuulutusnädal, mis on kogukonda kaasav sündmus ja selle ülesandena näevad korraldajad sõnumi kuulutamist. 

Vaikuse Muusika stuudio on vaatajateni toonud Tõnu Sepa muusikal ja Loone Otsa tekstil põhineva  müsteeriumi “Püha Eliisabeth”, mida autorid on kirjeldanud kui imesid võimaldavat mängu. 

EELK sinodihooaeg jätkub. Tutvustame Järva, Võru ja Ida-Harju praostkonna sinodikoosolekuid.

Lehejutluse kirjutab Kose koguduse õpetaja Kerstin Kask, kes kinnitab, et ainult usk tagab kindla homse.

Lisa kommentaar