Eesti Kirik 11.08.2021

Eesti Kirik 11.08.2021

Eesti Kirik 11.08.2021

Et inimene teeb plaani, aga Jumal juhib, kinnitab lehe esilugu, mis sedakorda on paradiisisaarest Pranglist. Pranglil käinuna tunnen end kui sisemiselt puhastunu, tunnistab sealset kogudust teeniv  vaimulik Herki Talen.

Õnnitleme 20 aastat tagasi 9. augustil preestriordinatsiooni saanud vaimulikke ja küsime, kuidas on vaimuliku töö selle ajaga muutunud.

Lehe kolleegiumi esimees Mihkel Kukk kirjutab juhtkirjas presidendivalimistele mõeldes usu tähtsusest. Ta meenutab president Lennart Merit, kes uskus, et Eesti riik tekkis tänu Eesti kirikule ja tänu Eesti riigile on alles eesti rahvas. 

Aktuaalne on praegu kahtlemata pühapäeval Läänemaal algav missio. Suursündmust tutvustab lähemalt misjonikeskuse juhataja Leevi Reinaru, kutsudes kõiki päevadest osa saama. 

Misjonikeskuse välja antud raamatut, mis tutvustab keskuse tegevust 30 aasta jooksul, tutvustab toimetaja Piret Riim.

Usust ja keelest mõlgutab mõtteid keeleteadlane Mart Rannut. Ta ütleb, et keele tugevus on selle kasutuses ja usk mõjutab mitte ainult keelt, vaid kultuuri laiemalt.

Lehe keskmes on intervjuu Põhja-Ameerika praostkonna praosti, Toronto Peetri koguduse õpetaja Mart Salumäega, kes tõdeb, et Kanada on multikultuurne ja sekulariseerunud. Sealsed eestlased jälgivad innustunult Kodu-Eestis toimuvat ning peavad oluliseks, et praostkond on esindatud saadikutega kirikukogul.

Alustame teoloogiadoktor Thomas-Andreas Põdra kommentaariga piiskopkondade teemal.

Praostkonna uudistest saab lugeda, et Ridala kirikuaias oli laat, et Toolse puhkemajas peeti intellektipuudega inimeste laagrit, mida aitasid sisustada Tauno Toompuu ja Tiina Ool. Kirjutame ka unikaalsest Kaarma kirikumõisast.

Jutluse on lehele kirjutanud vikaarõpetaja Algur Kaerma.

Meeldib 1

Lisa kommentaar