Eesti Kirik 13.01.2021

Eesti Kirik 13.01.2021

Ajaleht Eesti Kirik 13. jaanuaril 2021

Täitunud on Tartu Maarja koguduse suur unistus ja alanud on kirikuhoone torni ehitus. Pühapäeval, 10. jaanuaril õnnistasid piiskop Joel Luhamets ja koguduseõpetaja Timo Švedko torniehituse. 

Juhtkirjas annab piiskop Tiit Salumäe teada, et Eesti Kiriku toimetuses on tulemas muudatus, kuna 25 aastat peatoimetajaks olev Sirje Semm läheb pensionile ja kirikuvalitsus tegi ettepaneku määrata tegevtoimetaja Liina Raudvassar peatoimetaja kohusetäitjaks. 

Psühholoog Tõnu Lehtsaar kirjutab oma subjektiivsele arvamusele tuginedes üldistest väidetest kiriku kohta. Ta ütleb, et sageli edumeelseks nimetatud väärtused survestavad kirikut igal sammul ja kirik on praeguses ajavaimus vastuvoolu ujuja. Lehtsaar toob välja neli võimalust, kuidas kirik saab praeguses olukorras toime tulla.

Eesti Kirik uurib peapiiskop Urmas Viilmalt, kuidas ta suhtub vaktsineerimisse, kas ta laseb ennast vaktsineerida ning kas soovitab kirikurahval end lasta vaktsineerida.

Lätimaal ilmus lutsi maarahva aabits, mis aitab aeglustada Kagu-Lätis asuva Ludza eesti juurtega kogukonna hääbumist. Aabitsa koostas Ameerikas elav läti päritolu filoloog Uldis Balodis.

Kirjutame Pille-Riin Makillast, kes pälvis Pille Valgu nimelise stipendiumi. 

Pilistvere on meie väike paradiis, ütlevad noored ja räägivad oma elust Pilistvere koguduse juures. 

Väike lugu on Kadri Ploompuust, kes on pälvinud Tallinna toomkoguduse teenetemärgi, aga ka kümnendat sünnipäeva tähistanud Tartu Pauluse koguduse lastehoiust. 

5. jaanuaril möödus 200 aastat Äksi pastori Otto Wilhem Masingu poolt välja antud ajalehe Marahwa Näddala-Leht esimese numbri ilmumisest Tartus.

Jutluse on lehele kirjutanud Tuhala koguduse õpetaja Tauno Kibur.