Eesti Kirik 20.10.2021

Eesti Kirik 20.10.2021

Eesti Kirik 20.10.2021
Eesti Kirik 20.10.2021

„Kas sarnaselt ühiskonnaga on nüüd ka meie kirikus lõhe,“ küsis peatoimetaja Liina Raudvassar peapiiskop Urmas Viilmalt, piiskop Joel Luhametsalt ja piiskop Tiit Salumäelt. Lehe suur lugu ehk intervjuu on ajendanud palju kõneainet andnud Londonis toimunud Meelis Sülla ordinatsiooni jumalateenistus, kus osales piiskop Tiit Salumäe.

Pühapäeval oli hõimurahvaste päev. Sel puhul toimus oikumeeniline palvus Viimsi Püha Jaakobi kirikus.

Tartu ülikooli usuteaduskond saab ennetähtaegselt uue juhi.

Assessor Marko Tiitus kirjutab juhtkirjas „puhkuseteoloogiast“.

Eesti Muinsuskaitse Seltsi auesimees ja Eesti Lipu Seltsi juhatuse liige Trivimi Velliste juhib meie tähelepanu, et 30. novembril 2021 saab meie riigi kõikide vabaduspäevade koguarühe võrra suuremaks sõltlaspäevade koguarvust. Tema ettepanek on seda pidulikult tähistada.

Peapiiskop Viilma külastas Tallinna ja Tartu vanglat. Kirikupeale tutvustati vangla teenistuse argipäeva, tehti ringkäik territooriumil ning keskenduti taasühiskonnastamise protsesside tutvustamisel.

Pärnu praostkonna sinodist annab ülevaate praostkonna sekretär, diakon Jaanus Torrim.

Vileorelite sarjas on sel korral teemaks orelimeister Eberhard Friedrich Walckeri orelid. „Tallinna Kaarli kirikus asuWalckeri orel on tänini Eesti suurim, aga omab ka tähtsat kohta Euroopa väärtuslikemate ajalooliste orelite seas,“ alustab artiklit organist-koorijuht Piret Aidulo. Oreli restaureerimist meenutab orelimeister Toomas Mäeväli.

Eelolepühapäeon 22. pühapäepärast nelipüha. Päeva teema „Usuvõitlus“ avab Anti Toplaan, pildipalve on teinud õpetaja Tiiu Hermat.

„Jeesus ütleb: te olete maa sool, te olete maailma valgus, te olete linn mäe otsas. Jeesus ei ütle, et te peate olema või peaksite olema, vaid teie olete. Jeesuse juurde tulles saame osa Jeesusest enesest ja tema peab paistma meis välja,“ kirjutab lehejutluses Haapsalu Püha Johannese koguduse abiõpetaja Kristo Hüdsi.

Meeldib 1

Lisa kommentaar