Eesti Kirik 22.09.2021

Eesti Kirik 22.09.2021

Eesti Kirik 22.09.2021

Petseri Peetri kogudus tähistas 100. aastapäeva. Käidi surnuaial, peeti jumalateenistust ja kuulatati orelikontserti. 

Mõeldes tänasele vastupanuvõitluse päevale kirjutab emeriitpeapiiskop Andres Põder juhtkirjas, et kõigele kurjale vastupanemine on kuulekus Jumalale. Diplomaat ja vaimulik Kristel Engman kirjutab kolumnis vankumatust usust vabadusse.

Arutamaks, kuidas saavutada senisest suurem ühisosa tunnetus ja omavaheline osadus, said kahel päeval kokku jõustruktuuride kaplanaatide kaplanid. Tegemist oli oikumeenilise sündmusega, millest võtsid osa kaheksa kristliku konfessiooni esindajad, kokku 33 vaimulikku.

Usutluses Tallinna Peeteli koguduse liikme Urmas Reinsaluga, milles poliitik julgustab kirikut ja kristlasi kaasa rääkima riigi elu kujundamisel, jäi kõlama mõte, et eelkõige ootab ühiskond kirikult vaimse toetuse pakkumist – tee juhatamist lunastuse juurde.

15. septembril toimus Tallinna Jaani kirikus Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku ja muinsuskaitseameti järjestikku juba neljas ühissümpoosion, mille peakorraldaja oli sel korral muinsuskaitseamet. Seekord keskenduti oreli teemale ja pühendati teemapäev pillide kuningale.

Anname ülevaate EELK kirikukogu kahepäevasest veebikoosolekust, millega kirikukogu XXX koosseis lõpetas oma töö. Koosoleku lõpus tänas peapiiskop Viilma saadikuid viieaastase tööperioodi eest. 

Alustame uue artiklisarjaga, mis tutvustab Eesti kirikute vileoreleid. Avasõnas kinnitab Tuuliki Jürjo, et algav sari on pühendatud meie rikkalikule orelipärandile ja orelikultuurile. Vileoreli kiituseks kirjutab samas ülevaatliku artikli organist Ines Maidre, kes kinnitab, et iga vileorel omab unikaalset disaini ning kõlaomadusi. 

Lehejutluse kirjutab Tallinna piiskopliku toomkoguduse õpetaja Arho Tuhkru, kes kinnitab juba pealkirjas, et oma usku puhastada tasub alati. 

Lisa kommentaar