Eesti Kirik 24.03.2021

Eesti Kirik 24.03.2021

Eesti Kirik 24.03.2021

Kirjeldades olukorda Tallinna praostkonnas nimetab praost Jaan Tammsalu, et võrreldes eelmise aasta koroonakevadega soovitakse enam pakkuda võimalusi armulaua vastuvõtmiseks.

Kui avalikud jumalateenistused oleks praegu lubatud, oleks Tallinna Püha Vaimu kirik homsel paastumaarjapäeval ehitud sinise liturgilise värviga, mis on Jeesuse ema Maarja ja Eesti lipu esimene värv.

Juhtkirjas toonitab assessor ja sotsiaalministeeriumi peakaplan Ove Sander, et uus arendus, millega sotsiaalministeeriumi kaplanaat praegu tegeleb, on hingeabi võimaldamine inimestele, kes elavad oma kodus.

„Risti peale vaatamine võiks meid ju aidata omaenda hädadega hakkama saada ja aidata meil uskuda, et Tema mõistab meid, kui Talle enda ja oma armsate valudest ja kannatustest räägime,“ kirjutab kolumnis Jaan Tammsalu.

Mõttevahetus: kas Eesti poliitikas on kohta kristlikel väärtustel? Vastavad erakondade esindajad.

Tallinna Püha Vaimu koguduse õp Gustav Peeter Piir sai kevade esimesel päeval 60aastaseks. Väliseestlasena USAs sündinud ja Kanadas kasvanud, kolis ta 31aastaselt Eestisse.

EELK Diakoonia- ja Ühiskonnatöö SA, patenteeritud nimega Eesti Diakoonia, kasutab praegu oma töös sotsiaalmeediat, aga ka lihtsalt telefoni, et jagada inimestele hingehoidlikku tuge ja nõustada neid praktilistes asjades.

Septembris alustanud Tartu Pastoraadi piiblikool kolis märtsis virtuaalreaalsusse – soovijad saavad Siimon Haameri sõnul veebi vahendusel liituda huvitava ja hariva ettevõtmisega ka praegu.

Keila koguduse liikme Evelin Poveli teekond koguduseni on olnud pikk, aga seda kindlamalt on ta koguduse külge seotud.

25. märtsil Tallinna piiskoplikus toomkirikus toimuvast paastumaarjapäeva oikumeenilisest helihardusest on võimalik kõigil huvilistel osa saada kodust lahkumata, külastades toomkoguduse kodulehte aadressil www.toomkogudus.ee.

Lehejutluse kirjutab Kuressaare koguduse abiõpetaja Tiina Ool, keskendudes eeloleva pühapäeva palmipuudepüha sündmustikule.

Ajaleht Eesti Kirik soovib oma lugejatele head paastuaja jätku!

Lisa kommentaar