Harkujärve kirikus jagati jõulurõõmu eakatega

Harkujärve kirikus jagati jõulurõõmu eakatega

Harkujärve kogukonnakirikus istusid koos piirkonna eakatega jõululauas ka Harku vallavanem Erik Sandla ja sotsiaaltöö juht Tiia Spitsõn. (Foto: Harkujärve kogudus)

20. detsembril maitsesid Harkujärve kirikus koos vallajuhtidega jõulukooki kogukonna eakad, kirjutas ajaleht Eesti Kirik. Samal ajal tõttasid päkapikud sealtsamast tulistvalu EELK emeriitvaimulike juurde, et neile kogu kirikurahva soojad soovid ja jõulupakid üle anda.

Väikese ja tegusa Harkujärve koguduse õpetaja Avo Üprus, kes on ühtlasi EELK Diakoonia- ja Ühiskonnatöö Sihtasutuse juht, on vaimulikuna oma koguduse tegevusi mõtestanud nii, et need teeniksid kohaliku kogukonna vajadusi. Koostöö, märkamine ja abistamine on koguduse tegevuses olulised märksõnad. Tänu sellele lähenemisele on kirikust kogunenud igas eas inimeste kodune kohtumispaik, kuhu tullakse meelsasti nii palvustele kui muusikat kuulama, kohtumis- ja kirjandusõhtutele kui ka vaba aja tegevusteks.

EELKs on pikk traditsioon emerituuri siirdunud vaimulikele ja nende abikaasadele ühise lõuna korraldamine. Viimastel aastatel on see olnud Avo Üpruse ja tema abiliste õlgadel. Kuigi koroonapandeemia ajal füüsilist kokkusaamist ei ole toimunud, on teist aastat korraldatud emeeritustele jõulupakkide kinkimist. Kokku on pandud pakikesed vajalikuga, näiteks soojad sokid, torusall, kohaliku mesiniku mesi, kooliõpilaste pakitud kommid jms. Seekord valmistasid koolilapsed omaalgatuslikult ka jõulukaardid pakkidesse lisamiseks. 

Koguduse abiõpetaja Ariel Süvari sõnul on kirik esmalt kohtumispaik Jumalaga, seejärel ligimesega – inimlik on igatsus päriskohtumiste järele, kus saaks jagada igapäevaelus ettetulevaid muresid ja rõõme, saada lohutust ning julgustust.

Lisaks:

Sirje Semm “Jõulurõõmu tuntakse ja jagatakse Harkujärvel”, Eesti Kirik 22.12.2021

Sihtasutuse jõulupeod 2021

Lisa kommentaar