Kirikute Öö toimub taas

Kirikute Öö toimub taas

Kirikud ja kogudused avavad 28. mail taas oma uksed nii neile, kelle jaoks elu koos Kristusega on endastmõistetav, kui ka neile, kes alles leidmas oma teed või keda ärgitab pühakotta sisse astuma otsiv uudishimu.

Kirikute Ööl saavad tavaliselt kättesaamatud kohad kättesaadavaks. Öises atmosfääris avaneb võimalus tutvuda kristlusega vabas ja vahetus vormis läbi vestluste, muusika, kunsti, mälestuste, arutelude, kogemuste…

Tänavu osalevad kirikud asuvad Tartu-, Valga-, Viljandi-, Võru- ja Pärnumaal ja esindavad erinevaid Eesti Kirikute Nõukogu liikmeid. Külalislahkete pühakodade nimekiri pole veel lõplikult lukus – huvilisel tasub silma peal hoida Kirikute öö kodulehel. 28. mail on kõigi nende uksed avatud kuni kella 22.00-ni õhtul või kauemgi. Kirikute külastamine ja programm on külastajatele prii.

Legend räägib, et kord unustanud kirikuteener ühe Viini kiriku uksed õhtul valla ja jalutanud koju. Mõne tunni möödudes meenus see talle ja mees tõttas tagasi uksi lukustama. Oma imestuseks leidis ta sel hilisõhtul kirikust eest hulga inimesi, kes olid jalutuskäigul avatud uksest sisse astunud, et uudistada või lihtsalt pisut istuda ja mõtiskleda.
Nii hakkaski küpsema mõte avada kord aastas ühel kevadisel õhtul kirikute uksed, et sundimatus öises atmosfääris võiksid kirikusse siseneda ka kõik need inimesed, kes seda mingil põhjusel tavaliselt ei söanda.

Esimene Kirikute Öö toimus Viinis 2005. aastal. Eestis oli see MTÜ Kirikute Öö koordineerimisel esmakordselt 2012. aastal ja tasapisi jõudu kogudes muutus paljudes kogudustes igakevadiseks traditsiooniks. Aastatagused sündmused sundisid selle rõõmsa ettevõtmise panema pausile ja ka  tänavune kevad ei ole seda seni soosinud. Alles viimastel nädalatel on osutunud võimalikuks pöörduda tagasi enam-vähem harjumuspärase kirikuelu juurde. „Olgu kirikute öö üks neist tasapisi avanevatest ustest, mis aitavad meil jagada rahu, ilu ja armastust,“ ütlevad korraldajad. 

Vaata lähemalt


Meeldib 2

Lisa kommentaar