Eesti Kirik 26.10.2022

Eesti Kirik 26.10.2022

Eesti Kirik 26.10.2022

Ülevaade sellest, mida pakub oma lugejaile ajaleht Eesti Kirik 26. oktoobril Issanda aastal 2022

  • „Tartu ülikooli peahoones, kolleegide vestlustes, Tartu lokaalides, raamatukogus, sõprade südametes on ta ikka kohal,“ kirjutab TÜ usuteaduskonna judaistika õppejõud Anu Põldsam 2019. aastal igavikku lahkunud Marju Lepajõest, kelle 60. sünniaastapäeva sel reedel tähistame. Enam infot: https://bit.ly/3TN8UA4.
  • Eeloleval nädalavahetusel toimub üleminek talveajale. Kella keeramisest, kella keeramise pühast ja Jumala ajast kirjutab kirikuõpetajast kolumnist Tiina Janno.
  • Vähem kui nädala pärast on usupuhastuspüha. Tartu Pauluse koguduse abiõpetaja Marek Roots tutvustab hiljuti ilmunud Timo Junkkaala kirjutatud raamatut „Õige valesti mõistetud Luther“. Soovitame ka vaadata Eesti Kiriku videouudist meie Youtube’i kanalil: https://bit.ly/3DCB0ZX .
  • Milline on hea jutlus ja kuidas head jutlust koostada, küsis Eesti Kirik usupuhastuspüha eel EELK vaimulikelt. Pastor Vallo Ehasalu ütleb: „Jutlus on nagu maja, mis ehitatakse kirikulise ümber jumalateenistuse käigus. Ta näeb seda kõikjal enese ümber ja võib selle sees liikuda ja ringi vaadata“.
  • „Misjonär saab kodust kaugel täita oma ülesannet ainult tänu toetajatele, kes on võtnud selleks otsustava vastutuse. Toetajaks võib olla terve kogudus, kellest saab niimoodi misjonäri läkitaja. Läkitamine tähendab konkreetseid tegusid,“ kirjutab juhtkirjas misjonikeskuse juhataja Leevi Reinaru. Millistest tegudest juttu, loe lähemalt lehest!
  • Müüki on jõudnud esimene plaat sarjas „Eesti orelid“. Paide Püha Risti kiriku orelil mängib professor Andres Uibo. Nii nagu pool sajandit tagasi anti plaadisari välja selleks, et tulevased põlved saaks kuulata meie imeliste orelite häält, siis selle mõttega tehakse nüüd uued salvestused. „Eesti orelite“ plaadisari ilmus ajavahemikul 1970–1990, mil salvestati 32 plaati.
  • Mulle pole olnud tähtis, et minust saab vaimulik, vaid et teen tööd, mis kirikut üles ehitab, ütleb Tartu praostkonna Maarja-Magdaleena koguduse õpetaja Aivo Prükk, kes 22. septembril tähistas juubelit.
  • Hingehoiuveerus kirjutab hingehoidja Kaili Särg usaldusest, selle hoidmisest ja kasvatamisest. Ka sellest, et mõnikord võib raske elutaagaga inimene olla veendunud, et temas pole enam mingit usaldust inimeste, elu ega Jumala vastu.
  • Koroonakriisi ajal ööpäevaringselt kõnesid vastu võtnud hingehoiutelefoni vastuvõtu aeg on vähenenud alates 1. aprillist. Tööd koordineerib sotsiaalkindlustusamet. Mis täpsemalt muutunud on ja kuidas uus töökorraldus toimib jagab sotsiaalkindlustusameti kaugnõustamisteenuse juht Karmel Tall.
  • Jämaja ja Anseküla õpetaja Anu Konks külastas lestadiuslaste suure mihklipäeva palvekoosolekut Põhja-Karjalas Joensuus, kuhu oli kokku tulnud umbes kolm tuhat usklikku inimest, kellest kindlasti 50% olid noored.
  • „Tundub, et kuulutav, tunnistav ja teeniv ristiinimene on paraku seatud ujuma vastuvoolu,“ kirjutab lehejutluses Paistu koguduse õpetaja Allan Kährik.
  • Seoses inflatsiooni ja hinnatõusuga on SA Eesti Kiriku nõukogu otsustanud, et ajalehe Eesti Kirik tellimishinnad muutuvad uuest aastast. 2023. aasta hinnad kehtivad alates 1. novembrist vormistatud tellimustel. Uued hinnad on: aastatellimus 48 eurot, kuus kuud 30 eurot, kolm kuud 25 eurot, püsimakselepinguga 3,90 eurot kuus.
Meeldib 1

Lisa kommentaar