Eesti Kiriku kalender 2023 kaanel on piltmõistatus

Eesti Kiriku kalender 2023 kaanel on piltmõistatus

Eesti Kiriku kalendri kaanekujundus

Eesti Kiriku taskukalender 2023 on jõudnud kogudustesse ning küllap leidnud ka juba tee koguduseliikmete kodudesse. Piiskop Joel Luhamets soovis trükise saatesõnas: “Aidaku selle kalendri kasutamine sul oma päevi, töis ja toimetusi seada nii, et Jumala arm ja heldus saadaksid sind igal sammul.”

Esikaanel on kalendermärkmiku kasutajatele aga veidi nuputamist trükise koostaja ning kujundaja Riina Sildvee poolt. Nimelt on esikaanel kujutatud 12 Eesti kiriku siluette. Kas tunned need kirikud ära? Õiged vastused avaldame e-Kirikus 1. advendil ehk uue kirikuaasta esimesel päeval (27. novembril).

Eesti Kiriku kalender 2023 on tavapärases 100 X 168 mm suuruses formaadis, spiraalköites ja 184-leheküljeline. Kalendaariumi osas nädal on paigutatud kahele kõrvutisele lehele. Igal päeval on väljakirjutatud piiblisalm ja pühapäevadel ning pühadel on lisatud ka päevakohane palve. Kalendrit saab traditsiooniliselt kasutada kalendermärkmikuna.

Kirikukalendril saab igapäevaselt silma peal hoida ka EELK kodulehel, samuti joondub juhtsalmide, liturgiliste värvide ja kirikukalendri tähtpäevade järgi kiriku infovärav e-Kirik. Lühiinfo lehe päises uueneb iga päev, kirikuaasta sündmused ja tähtpäevad on aga pikemalt lahti kirjutatud uudisvoos.

Lisa kommentaar