Eesti Kirikute Nõukogu täitevsekretärina asub tööle Vilver Oras

Eesti Kirikute Nõukogu täitevsekretärina asub tööle Vilver Oras

EKNi ametisse asuv täitesekretär Vilver Oras (Foto: Tallinna Kalju Baptistikoguduse koduleht)

Täitevsekretäri ülesanne kristlikke kirikuid koondavas organisatsioonis on vastutada igapäevaste asjaajamiste ja töökoosolekutel antud ülesannete täitmise eest. Vilver Oras valiti välja kahe kandidaadi hulgast ja alustab tööd 3. oktoobril, kirjutab ajaleht Eesti Kirik. Vilver Orase kasuks rääkis lehe teatel tema juristitöö kogemus ja võõrkeelte oskus. Ametisse asuv täitesekretär töötab praegu välisministeeriumi seireosakonnas lauaülemana ning tema tööülesannete hulka kuulub ka kriiside lahendamine. Lisaks on ta alates 2015. aastast Eesti Evangeeliumi Kristlaste ja Baptistide Koguduste Liidu Tallinna Kalju baptistikoguduse pastor. Enne seda teenis ta koguduses diakonina.

Vilver Oras ütles Eesti Kirikule, et loodab oma töö tegemisel ühendada enda juriidilise ja teoloogilise hariduse, kaasa aidata kõigi Eesti kirikute ja koguduste tööle ja panustada üldise kirikupoliitikaga seotud küsimuste kujundamisse.

EKN on Eesti territooriumil tegutsevate kristlike kirikute ja koguduste liitude sõltumatu ja vabatahtlik ühendus, mille eesmärk on ühendada kristlikke kirikuid ja koguduste liite koostööks. Praegu kuulub EKNi kümme kirikut. Organisatsiooni kõrgeim organ on EKNi liikmete volitatud esindajate töökoosolek. EKNi tegevust koordineerib ja esindab EKNi president (Urmas Viilma) ja kaks asepresidenti (Philippe Jourdan ja Erki Tamm). Senine EKN täitevsekretär Ruudi Leinus on ametis olnud alates 2008. aastast.

Loe lisa:

Kätlin Liimets “Eesti Kirikute Nõukogu saab uue täitevsekretäri”, Eesti Kirik 24.08.2022

Lisa kommentaar