Harkujärve päästepäeval õpiti elutähtsaid oskusi ja maitsti ehtsat ukraina borši

Harkujärve päästepäeval õpiti elutähtsaid oskusi ja maitsti ehtsat ukraina borši

“Ukraina borš valmis tuleohutust arvestades, aga siiski lahtisel lõkkel ja lõhnas mõnusalt suitsuselt. Kulpi liigutas pereisa Pjotr Tkatšuk, kes koos oma kuueliikmelise perega oli Eesti Diakoonia vahendusel leidnud pärast Ukrainast põgenemist varjupaiga Rannamõisa koguduse pastoraadis,” kirjutas sihtasutuse Eesti Diakoonia juhataja Avo Üprus ajalehes Eesti Kirik ja kirjeldas, et vaevalt kaks kuud pärast Eestisse tulemist kibeles mees midagi kaasmaalaste heaks tegema: “Samal hommikul kell 7.30 oli Tkatšuk jõudnud tagasi Ukraina piirilt, kuhu toimetas ühiskorjanduse eest ostetud veoki, mis hakkab vedama võitlejatele vajalikku varustust.”

Intrigeeriva pealkirjaga videos “Borš võidab sõja!” räägitakse Harkujärve päästepäeval toimunust. Meenutati, et tsiviilelanikud saavad kriisiolukorras enda ja teiste heaks palju ära teha: vastasutatud Harkujärve Elanikkonnakaitse Selts jagas oma telgis näpunäiteid, kuidas tulla toime elutähtsate teenuste katkemisel ja toimida tulekahju korral. 20. augustil toimunud sündmusel peeti meeles nii Eesti taasiseseisvumis- kui ka Ukraina iseseisvuspäeva, mida tähistatakse 24. augustil. Suure maskeerimisvõrgu põimimises osalesid nii eestlased kui ukrainlased. Päästepäeva väisas ka Juuru koguduse rahvas koos õpetaja Kalle Kõivuga.

Videod valmivad SA Diakoonia- ja Ühiskonnatöö Sihtasutuse eestvõttel. Sarja kokkupanija ja sisuline toimetaja on Avo Üprus, videote autorid Agnus-Dei Üprus ja Urmas Roos.

Loe lisa:

Avo Üprus “Vaata, nüüd on päästepäev!”, Eesti Kirik 24.08.2022

Lisa kommentaar