Peapiiskop Urmas Viilma kohtus Nur-Sultanis paavst Franciscusega

Peapiiskop Urmas Viilma kohtus Nur-Sultanis paavst Franciscusega

Peapiiskop Urmas Viilma Eesti kristlaste kingitust üle andmas (Foto: Vatican Media/ peapiiskop Urmas Viilma Facebooki leht)

EELK peapiiskop Urmas Viilma, kes osaleb Luterliku Maailmaliidu asepresidendina Kasahstanis Nur-Sultanis toimuval VII maailma ja traditsiooniliste usundite juhtide kongressil, kohtus täna eraviisiliselt paavst Fransiscusega.

Peapiiskop Viilma rääkis paavstiga Luterliku Maailmaliidu ja Vatikani koostööst ja kirikute ühistest jõupingutustest rahu saavutamiseks eriti Ukrainas toimuva Venemaa sõja tingimustes.

Paavst rõhutas Viilmaga kohtudes, et ajal, mil poliitilisel ja majanduslikul tasandil on peaaegu kõik uksed suletud ja uued müürid kerkivad, peavad kirikud kõnelema läbirääkimiste ja kohtumiste vajadusest erinevate maailma konfliktide osaliste vahel. “Peame jätkuvalt lakkamata palvetama rahu pärast Ukrainas ja muudes maailma konfliktikolletes,” ütles paavst Franciscus.

Peapiiskop Viilma andis paavstile üle tervitused Eesti Kirikute Nõukogu liikmeskirikutelt ja tänas Eesti luterlaste ja katoliiklaste nimel 2018. aasta visiidi eest Eestisse.

“Paavst Franciscusel oli hästi meeles visiit Eestisse ja meie hea oikumeeniline koostöö kirikute vahel. Ta palus mul edasi anda tervitused Eesti rahvale, Eesti katoliiklastele ja luterlastele ning kogu Eesti ristirahvale,” kirjutab Viilma oma sotsiaalmeedia lehel. “Ta rõhutas, et palvetada ei saa kunagi kellegi vastu, vaid alati kellegi eest ning palus meil seda jätkuvalt teha ka tema eest.”

Peapiiskop Viilma kinkis paavstile Tallinna Ukraina Kreeka-Katoliku kogudusega seotud Labora töökojas valminud käsitööpaberile trükitud graafilise ikooni Maarjast Sõlmede Lahtisõlmijast. “See pilt ja lugu Maarjast, kes harutab lahti kõik sõlmed maa all, maa peal ja õhus, liigutas paavsti väga, kirjutab Viilma ja lisab: “Soovisin paavst Franciscusele palju tervist, Jumala õnnistust ning Maarja Sõlmede Lahtisõlmija abi tema teenimistöös rahusaadikuna.”

Vaata lähemalt:

https://www.vatican.va/content/francesco/en/events/event.dir.html/content/vaticanevents/en/2022/9/14/kazakhstan-congresso.html

Lisainfo:
Peapiiskopi kantselei
peapiiskop@eelk.ee
6277350

Lisa kommentaar