Peapiiskop Urmas Viilma: tuludeklaratsioon heategude deklaratsiooniks!

Peapiiskop Urmas Viilma: tuludeklaratsioon heategude deklaratsiooniks!

Tänavu saab tuludeklaratsiooni esitada alanud nädala 15. veebruarist kuni 2. maini. Ühes sellega on juba kolmandat aastat järjest võimalik oma enammakstud tulumaks heategevuseks annetada. Selleks tuleb vaid etteantud mittetulundusühingute, sihtasutuste või koguduste nimekirjast kuni kolm endale südamelähedasemat välja valida ning tagastatav tulumaks tervikuna või osaliselt neile teele saata.

Kolkata (Calccutta) Ema Teresa ikoon (Foto: peapiiskop Urmas Viilma Facebooki leht)

“Oleme viimastel aastatel võinud sageli tõdeda, et Eesti inimesed on hakanud lahkemalt annetama,” kirjutas peapiiskop Urmas Viilma oma Facebooki lehel. “Puudust kannatavate laste, hüljatud lemmikloomade, vähihaigete, lastekodulaste, kodutute, kristliku hoolekande, pühakodade taastamise-rajamise heaks, samuti muuks heategevaks otstarbeks on paljud inimesed valmis andma aastas kümneid, sadu ja isegi tuhandeid eurosid. Nõnda kogutakse imeväikeste toetusavaldustega, püsiannetuste ja korjandustega aastas kokku miljoneid eurosid selleks, et astuda välja saajate ringist andjate hulka.”

Peapiiskop tõdes, et tegelikult on annetamine jõukohane kõigile. “Keegi meist ei ole kunagi nii vaene, et me ei saaks ligimese heaks enam midagi omalt poolt anda, nagu ka ükski meist pole kunagi nii rikas, et me ei vajaks enam kunagi kellegi armastusest kantud tähelepanu või heategu. Me saame võimaluse annetada materialiseerunud headust, hoolivust ja armastust. Kutsun kõiki, kellel on võimalus oma tulumaks tagasi saada, muutma oma tuludeklaratsiooni annetuste kaudu heategude deklaratsiooniks!

Ema Teresa on öelnud: “Ära oota, et juhid midagi teeksid; tee ise, inimeselt inimesele.”

Lisa kommentaar