Eesti Kirik 06.09.2023

Eesti Kirik 06.09.2023

Eesti Kirik (diginumber) 06.09.2023

Eesti Kiriku värskes numbris, mis seekord ilmub taas digilehena, püüab pilku emeriitõpetaja Peep Audova, kes tähistas 2. septembril 80. sünnipäeva. Õnnitlemas käisid tähtpäevalise lähedased ja kaasteelised Valga praostkonnast.

Hirvepargis oli looduhoiukuu raames vabaõhujumalateenistus ja ülevaate sellest on teinud Regina Hansen.

„Minu elufilosoofia on lihtne – iga päeva tuleb elada nagu viimast, kuid arvestada riskiga, et elan saja-aastaseks või vanemakski. Keegi ei tea, kui palju Jumal talle elupäevi annab,“ kirjutab 5. septembril juubelit tähistanud Eesti Kiriku kolumnist Janek Mäggi.

Arvamuse on kirjutanud elukogenud meditsiinidoktor professor Hubert Kahn. Ta ütleb, et inimene ei saa elada materiaalse maailmata ega olla täisväärtuslik vaimse maailmata.

Tallinna lähedal Talu laagrikeskuses kogunesid 25. ja 26. augustil hingehoidjad ja hingehoiutöö korraldajad.

„Musikaalsus on vaimuliku jaoks üks tema tööd hõlbustavaist tegureist, sest võimaldab end inimeste ees paremini maksma panna. Tean aga ka väga häid vaimulikke, kes ei laula ja suudavad end seda enam maksma panna sõna abil. Siiski olen nõus, et musikaalsus võiks olla tulevase vaimuliku puhul soovitav,“ ütleb intervjuus aasta kirikumuusikuks 2022 valitud Nõo koguduse õpetaja Mart Jaanson.

Jõgeva kogudus käis väljasõidul ja külastas Osmussaart. Mida reisil nähti, kirjutab Jaana Koppel.

Värskes jätkub misjoniveerg, selle on kirjutanud Annely Neame.

Piiblikool kutsub taas omandama teadmisi raamatute raamatust. Piibliga saab lähemat tutvust teha Tartus ja Tallinnas, aga ka kogudustes üle Eesti.

Pildipalveid teeb sel kuul Daisy Lappard, pühapäeva teema avab Tallinna toomkoguduse abiõpetaja Joel Siim ja lehejutluse on kirjutanud Nõo koguduse õpetaja ja Valga praostkonna praost Mart Jaanson.

Head lugemist!


Loe lisa:

Meeldib 1

Lisa kommentaar