Eesti Kirik 08.03.2023

Eesti Kirik 08.03.2023

Eesti Kirik 08.03.2023

Ülevaade sellest, mida pakub oma lugejatele ajaleht Eesti Kirik 8. märtsil Issanda aastal 2023

Konsistoorium annab teada, et ootab taotlusi kiriku tublide kaastööliste autasustamiseks. Aega mõelda on, sest taotlusi oodatakse hiljemalt 15. augustiks, aga meeldetuletus kutsub kogudustes toimuvat ja seal tegutsejaid tähelepanelikumalt jälgima.

Eelmise nädala reedel ja laupäeval oli Tartus Pastoraadis noortele mõeldud konverents „Rööprähklemine“. Kogemusi jagama olid kutsutud eri koguduste esindajad, sealhulgas peapiiskop Urmas Viilma. Koosviibimine oli äge ja kindlasti noortele innustav, aga ka kinnitav, et hingamispäeva on mõistlik pidada ja see tuleb oma päevakavva sisse kirjutada.

Juhtkirja kirjutanud Anti Toplaan keskendub valimistele ja ütleb, et mitu erakonda oli valinud jõulise vastandumise kampaania, mis ei lähtunud alati poliitika sisust. Nüüd on aeg rahuneda ja kaasata valitsemisse erinevaid erakondi.

Valimisvõitlusest ja valimisprogrammidest teeb arvamusloos ülevaate kolumnist Alar Kilp. 

Jätkub sotsiaalministeeriumi toetus kohalikele omavalitsustele vaimse tervise teenuste pakkumiseks ja toimetaja Kätlin Liimets on küsinud nii Saarde koguduse ja Hingehoiukeskuse kui kohaliku omavalitsuse kogemust koostööst. 

Toomkirikus toimunud sümpoosionist, kus kõneldi matusekultuurist, on teinud ülevaate Liina Raudvassar.

Missioveeru on täitnud Annely Neame Tallinna Jaani kogudusest. Ta küsib, kellele on kogudust vaja ja kas kirikus peab käima?

Martin Lipu ellu ja tegevusse on süüvinud ja pika loo kirjutanud Vallo Kepp.

Lisa kommentaar