Eesti Kirik 15.02.2023

Eesti Kirik 15.02.2023

Eesti Kirik 15.02.2023
Eesti Kirik 15.02.2023

Ülevaade sellest, mida pakub oma lugejatele ajaleht Eesti Kirik 15. veebruaril Issanda aastal 2023

100 aastat möödub Eesti esimesest rahvahääletusest. Eesti riigi algusaastatel pälvis avalikuses suurt tähelepanu küsimus, kas koolides jätkata laste usulist harimist või mitte. Rahvas andis selge vastuse – koolis peab olema usuõpetus.

7. veebruaril tähistati Tallinna Kaarli kirikus kontserdiga organisti, pedagoogi, ja helilooja Tuuliki Jürjo 30 aasta pikkust teenimist kirikumuusikuna. Kontserdil „Hing, olgu siht sul taevas“ astusid üles 11 koori ja ansamblit kaheksa dirigendi juhatusel.

Ainsa vaimulikuna saab õpetaja Leevi Reinaru vabariigi aastapäeva eel president Alar Kariselt tunnustuseks Valgetähe V klassi teenetemärgi, sest ta on oma tegevusega aidanud Eestit muuta paremaks, kaitstumaks, sõbralikumaks ja hoolivamas.

Veebruari esimesel nädalavahetusel kogunesid hingehoidjad Tartus Pastoraati konverentsile. Teemad, mis fookusesse võeti, annavad aimu meie ühiskonna vaimsest tervisest, kinnitab Eesti Kirikule intervjuu andnud nõunik-peakaplan Katri Aaslav-Teppandi.

Tervendavast aususest kirjutab kolumnis Kristel Engman, kes toonitab, et saaksime igaüks aidata kaasa vaimses plaanis tervemaks ühiskonnaks kasvamisele. Meie ühiskond ei muutu empaatilisemaks enne, kui me ise selles suunas astuma ei hakka. 

Kirikul on oma roll nii argises olukorras kui kriisis, kinnitab politsei- ja piirivalveameti kaplanaadi juht Valdo Lust. Ta toonitab, et kõige kiirem võimalus võimaliku kriisiga toime tulla ei alga riigipoolsest abist, vaid iseendast.

Registreerumine vaimulikule laulupeole „Rõõm üle maa“, mis toimub 28.-29. juunini 2024. aastal, on jätkuvalt avatud, kinnitab Eesti Kirikule antud intervjuus EELK Kirikupäeva ja Laulupeo SA tegevsekretär Kaia Lattikas.

Kiriknoorte talvepäevade nime all toimuvast üritusest on noored saanud Põltsamaal osa võtta juba 1998. aastast. Tänavu 3.-5. veebruarini toimusid talvepäevad juba 26. korda.

Lehejutluse kirjutab Räpina koguduse õpetaja Urmas Nagel. Ta kirjutab, et rasked ajad kutsuvad meid otsustavalt kurjusele vastu seisma oma südames ja leidma teid, kuidas teenida kaasinimesi ja kuidas muutuda usus kindlamaks.

Lisa kommentaar