Eesti Kirik 17. 05.2023

Eesti Kirik 17. 05.2023

Eesti Kirik 17. 05.2023

Ülevaade sellest, mida pakub oma lugejatele ajaleht Eesti Kirik 17. mail Issanda aastal 2023

Kutsume 28.–29.06 Eesti Kiriku suvereisile Haapsallu ja Hiiumaale. Paika on saanud reisikava ja reisi hind!

Eesti Kirikute Nõukogu korraldas ühisarutelu „Loodu hoidmine kirikutes“, millega kutsuti liituma kõiki huvilisi. Vaagiti, kuidas saaksid kirikud ja kogudused paremini Jumala loodut hoida. Kokkuvõtte teeb peatoimetaja Liina Raudvassar.

Neljapäeval on taevaminemispüha. Rapla Mihkli koguduse õpetaja Mihkel Kukk tuletab meelde suureks ristipäevaks nimetatud kirikukalendri suure pühaga seotud kombestikku ja kirjutab ka tuule-, linnu- ja leheristipäevadest.

„Katsed algkooli, gümnaasiumisse ja ülikooli toovad kaasa stressi ning panevad proovile vaimse tervise,“ kirjutab Tallinna toomkooli õppealajuhataja Heiki Haljasorg.

Suur lugu on Tartus Annelinnas asuvast kristlikust hooldekodust Eluringikeskus, mis kuulub EEKBKL-ile. Taotluslikult on ühte majja pandud kokku lapsed ja eakad. Neid ühendab ühine õueala. Toimetaja Kätlin Liimetskäis kohal ja jagab nähtut-kogetud.

Tuumakas lugemine on toimetaja Rita Puideti vahendatud ülevaade Valga praostkonna sinodist, mis toimus Elvas.

Tallinna toomkoguduse kammerkoor Laudate Dominum käis koos õpetaja Arho Tuhkruga reisil Kanadas. Sama koguduse abiõpetaja Joel Siim tutvustab hiljuti ilmunud kauni kujundusega ja sisukat „Katedraali palveraamatut.“

Saame osa, kuidas läheb Saaremaa Kärla koguduse kooril ja kas tehakse juba ka plaane 2024. aasta suureks kiriku laulupeoks. Kirjutab Aime Haamer, kes on kooris laulnud juba 27 aastat.

„Seisame kahe vahel ja ootame nelipüha. Palume, et voolaksid elava vee jõed. Vahel tundub, et neid palveid ei võeta kuulda. Elususest tundub kirikus puudu olevat ja tema kuulutatav sõnum ei tundu eriti kedagi kõnetavat,“ mõtiskleb lehejutluses mereäärses Häädemeestes õpetaja Tauno Teder.

Meeldib 1

Lisa kommentaar