Kõnetused: juustust ja vahuveinist abieluni

Kõnetused: juustust ja vahuveinist abieluni

Pereraadio ja EELK ühistööna valmivas saates “Kõnetused” vestlevad päevakajalistel teemadel peapiiskop Urmas Viilma ja assessor Anti Toplaan.

Aprilli esimesel nädalal Pereraadio eetris olnud saates tuli juttu kevadistest sinoditest ja praostide valimistest. Räägiti ka vaimulikkonnast, keda iseloomustab küps iga. jagati heameelt, et äsja ordineeritud diakonid on kõik leidnud rakenduse koguduste juures. Räägiti vajadusest teha kuulutustööd kirikumüüridest väljaspool. Jätkuvalt on aktuaalne teema, kuidas kõnetada noori.

Peatuti ka koalitsioonilepingul, mis saate salvestamise ajal oli veel sõlmimata, täpsemalt kooseluseaduse ja abielu teemal. Tänaseks on selge, et koalitsioonipartnerid leppisid kokku nii kooseluseaduse kui ka nn abieluvõrdsuse küsimuses. Peapiiskop Urmas Viilma sõnul kirjeldas, mida toob kiriku jaoks kaasa abielu mõiste kahetise tähenduse rakendamine. Peapiiskop leidis, et kui abielu teema on leidnud kirikus laialdast ja piisavat tähelepanu, siis loodushoiu ja kliimaga seotud teemad vääriksid seda senisest tunduvalt enam.

Lisa kommentaar