Peapiiskop Urmas Viilma advendisõnum Tallinna Toomkirikus

Peapiiskop Urmas Viilma advendisõnum Tallinna Toomkirikus

Peapiiskop Urmas Viilma (Foto: Toomas Nigola)

Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku (EELK) peapiiskop Urmas Viilma kutsub advendiaja alguses Tallinna Toomkirikusse kontsert-mõtisklusele ja sellele järgnevale vastuvõtule riigi- ja ühiskonnategelasi, kellel on mööduval aastal olnud kokkupuude luteri kirikuga või kes on teinud kirikuga koostööd.

Seekord leiab sündmus aset neljapäeval, 7. detsembril kell 15.

Peapiiskop analüüsib oma traditsioonilises advendikõnes ühiskonnaelu protsesse ja sõnastab oma aastalõpusõnumi ühiskonda.

Peapiiskopi iga-aastane advendimõtisklus on omamoodi teetähiseks mööduva ja uue kirikuaasta vahel, kus on sobiv hetk vaadata tagasi ja suunata samal ajal pilk ootavalt tulevikku. Viilma selle aastane kõne keskendub rahu ja rahuigatsusega seotud teemadele. Ta vaatleb ka luteri kiriku rolli Eesti ühiskonnas võrdluses teiste organisatsioonidega ning rõhutab usualase hariduse olulisust maailmas, kus inimeste loomupärane religioossus ei ole kuhugi kadunud. Juttu tuleb ka demokraatiat ohustavatest arengutest ühiskonnaelus ning eestluse hoidmisest välismaal, sealhulgas idapool Narva jõge.

Sissepääs advendiaja kontert-mõtisklusele Tallinna toomkirikus on kõigile vaba. Kontsert-mõtisklusele järgnev vastuvõtt ainult kutsutud külalistele. Toomkirikus toimuvale saab kaasa elada ka veebiülekande vahendusel (alates ca kella 14.45-st):


Vaata ka:

Meeldib 1

Lisa kommentaar