Peapiiskop Urmas Viilma külastas Tartu Luterlikku Peetri Kooli

Peapiiskop Urmas Viilma külastas Tartu Luterlikku Peetri Kooli

Peapiiskop kohtumas Tartu Luterliku Peetri Kooli õpilastega (foto: Marek Roots)

Kolmapäeval, 22. novembril oli peapiiskop Urmas Viilma külas Tartu Luterlikus Peetri Koolis (TLPK) kus teda võõrustasid kaplan õp Marek Roots ja direktor Õilme Saks.

Kohtumispäev algas TLPK värskeimaks osaks olevas Karolini koolis, mis alustas tööd 1. septembril 2022. Selles erivajadustega lastele mõeldud koolis õpivad lapsed 1.-9. klassini. Kokku õpib praegu koolis 19 õpilast, kelle jaoks see kool on suurepäraseks õpikeskkonnaks. Direktor Õilme Saks ja õppesuuna juht Johanna Sild tutvustasid peapiiskopile kooli ja rääkisid selle tegutsemise põhimõtetest ja väärtustest.

Tartu vanalinnas asuvas TLPK põhikooli hoones jätkus päev õpilaste ja õpetajatega kohtumistega.

Peapiiskop Urmas Viilma: “Esmalt kohtusin kooli saalis ühe õppetunni jooksul 1.-4. klassi õpilastega, seejärel järgnes kohtumine 5.-9. klassi õpilastega ja lõpuks ka õpetajatega. Kõik kohtumised olid minule endale väga huvitavad ja meeleolukad. Rääkisin lastele, millist tööd teeb peapiiskop ja vastasin õpilaste paljudele küsimustele. Näiteks küsiti, miks Jumal laseb õnnetustel ja katastroofidel toimuda ega takista neid, samuti, millisena ma Jumalat ette kujutan. Küsimusi jagus tunni lõpuni.”

Ülemkarjasele jättsid väga hea mulje laste avatud suhtumine, arvukad ja sisukad küsimused ning teadlikkus kirikust, Pühakirjast, isegi kiriku ajaloost. “Õpetajatega arutasime, millist rolli täidab Eesti erakoolide maastikul kristlik kool ja mis teeb koolist kristliku või luterliku. Sain jagada oma kogemusi Tallinna Toomkooli asutaja ja õpetajana,” kirjutas peapiiskop oma sotsiaalmeedia-lehel.


Fotod: Urmas Viilma ja Marek Roots


Vaata ka:

Meeldib 2

Lisa kommentaar