Tallinna Kaarli kogudus kutsub kontserdile „100 aastat Walckeri oreli pühitsemisest“

Tallinna Kaarli kogudus kutsub kontserdile „100 aastat Walckeri oreli pühitsemisest“

Laupäeval, 16. detsembril on kõik huvilised teretulnud Tallinna Kaarli kirikusse kontserdile „100 aastat Walckeri oreli pühitsemisest“.

Sissepääs kontserdile on tasuta. Vaba sissepääsuga pileti saab ka eelnevalt borneerida lehelt https://piletikeskus.ee/et/e/z0p44y. Kohapeal on võimalik teha annetus oreli toetuseks.

Sellel suurejoonelisel kontserdil esinevad Riia toomkiriku peaorganist Aigars Reinis, Tallinna Kaarli koguduse peaorganist Piret Aidulo, sopran Kristel Pärtna (Rahvusooper Estonia), tšellist Aare Tammesalu ja Eesti Rahvusmeeskoor Mikk Üleoja juhatusel. Kavas on A. Kappi, A. Kalninši ja J. S. Bachi looming.

Esiettekandele tuleb tunnustatud Eesti helilooja Tõnis Kaumanni uudisteos orelile „Orelimissa“, mille kannab ette Kaarli koguduse organist Piret Aidulo.

Kontserdi toimumise päevaks on valitud 16. detsember, sest täpselt 100 aastat tagasi – 1923. aastal toimus Tallinna Kaarli kirikus uue oreli õnnistamine.

Sama päeva õhtul toimus uuel orelil kontsert, kus musitseeris Kaarli koguduse organist Mihkel Lüdigi kõrval ka Läti tuntud orelivirtuoos ja helilooja Alfreds Kalninš.

On sümboolne, et ka 100 aastat hiljem musitseerivad ühisel kontserdil Kaarli koguduse organist Piret Aidulo ja Riia toomkiriku organist Aigars Reinis, kellel hiljuti valmis uurimus ja plaadistus A. Kalninši loomingust.


Vaata ka:

Lisa kommentaar