Peapiiskopi sõnasõelmetest “Valguse tähed” valmis teine trükk

Peapiiskopi sõnasõelmetest “Valguse tähed” valmis teine trükk

Tänavu veebruaris möödus peapiiskop Urmas Viilma ametisse pühitsemisest viis aastat. Sel puhul ilmunud raamat „Valguse tähed“, mis koondab tsitaate ja mõtteid Urmas Viilma Toomkoguduse õpetaja ja peapiiskopi ametiaja jutlustest, karjasekirjadest, kõnedest ja artiklitest. Lugejate seas menukaks tõsunud raamatust jõuab peagi poodidesse ka teine trükk.

Peapiiskop Urmas Viilma kirjutab raamatu saatesõnas:

Meie ümber on palju sõnu. Keegi on sõnad vabaks lasknud ja need ümbritsevad meid kõikjal. Kui sõnad on täiesti vabad ja nende vabastaja neile mõtet ei anna ega piire sea, upuvad üksikud sõnad sõnarohkusesse. Juhtub midagi, mida liiga ereda valguse puhul tajume pimestamisena. Sama võib juhtuda sõnadega, kui neid saab nii palju, et me ei kuule ega mõista enam midagi. Siin raamatus on kammitsetud mõtted – sõnasõelmed –, mis on paljude teiste mõtete hulgast esile tõstetud ja eraldi valgusvihku asetatud. Jutluste, kõnede ja karjasekirjade läbikaalutud sõnadest moodustunud tsitaadid saavad sõnumiteks, mis kõnetavad teisiti kui tekstimassiividesse peidetuna.

Peapiiskop Urmas Viilma autogrammiga raamatut saab osta EELK konsistooriumi kantseleist, Kiriku plats 3, Tallinn. Raamatu kättesaamine palume kokku leppida kas kirja teel aadressil press@eelk.ee või helistada 5191 2995.

Raamatu „Valguse tähed“ andis välja kirjastus Hea Lugu OÜ, www.healugu.ee. Selle on toimetanud Mari Tuuling ja kujundanud Piret Tuur. Raamatututvustusega kirjastuse kodulehelt saab tutvuda http://www.healugu.ee/product/valguse-tahed/.


Vaata ka: