Eesti Kirik 05.05.2021

Eesti Kirik 05.05.2021

Eesti Kirik 05.05.2021

Üldkiriklikult on kõige kaalukam sündmus möödunud nädalal e-koosoleku vormis toimunud kirikukogu koosolek, mis pärast pikka sissejuhatust jätkus väljakuulutatud päevakorra järgi. Küll hääletati koosolekul selle poolt, kas jätta päevakorda või mitte põhikirja ja kirikuseadustiku muutmise eelnõu, mis puudutab piiskopkondade loomist. Küsimus võeti arutlusele, see tekitas elavat ja sõbralikku arutelu ning leidis lõpuks kirikukogu toetuse.

Juhtkirjas on kirjutanud peapiiskop Urmas Viilma, et vaktsineerimine toob perspektiivis viiruse taandumise, kuid see ei tohi muuta meid ettevaatamatuks ja hoolimatuks. Viiruse uued tüved ei pruugi vaktsiinile alluda ja ka edaspidi sõltub palju meie endi käitumisest, hoiakutest ja meeleseisundist.

Toomas Jürgensteinilt pärineb kolumn. Ta kirjutab usu ja tegude koosmõjust ning lõpetab tõdemusega, et vahel on temalgi ahvatlus mõni arvamus mutta tampida, ent pinge leevenduseks on hea näiteks hoopis puid lõhkuda või nõusid pesta. 

Eesti Kirikul on 1. maist uus peatoimetaja, aastaid kirikulehes töötanud ja viimati tegevtoimetajana ametis olnud Liina Raudvassar. Ta tutvustab ennast lugejatele ja kinnitab, et tahab talle usaldatud ametit pidada hoole, armastuse ja rõõmuga.

Lehe keskne lugu on emadepäeva puhul pühendatud neile emadele, kes vaimulikena teenivad meie kirikus. Usutleme neist mõnda. Küllike Valk ütleb, et lapse saamine on nagu küpsuseksam: „Inimesena muutusid minu unistused, teod ja mõtted. Need said mitmemõõtmeliseks.“   

Gennadi Vihman jagab toimetusele saadetud kirjas toredat meenutust, mida koges kolm aastat tagasi reisil Valamo kloostrisse.

Pärast aastapikkust pausi kogunes koosolekule vabariigi valitsuse ja EELK ühiskomisjoni alakomisjonid: kultuuriväärtuste alakomisjon ja õiguslike küsimuste alakomisjon.

Tallinna vaimulike palveketist pakume lugemiseks usumärter Dietrich Bonhoefferi palveluuletust Matthias Burghardti tõlkes.

Jätkub Sirje Semmi järjelugu reisidest läbi Eesti.

Jutluse on kirjutanud Puhja koguduse õpetaja Tiit Kuusemaa.

Meeldib 1

Lisa kommentaar