Eesti Kirik 06.01.2021

Eesti Kirik 06.01.2021

Ajaleht Eesti Kirik 06.01.2021

Seljataha jäänud aasta oli kõigi jaoks eriline. Küsime kogudustelt, kuidas möödusid jõulud, aga ka kogu möödunud aasta. Küsitletud ütlevad, et kogudusetöös tuli leida uusi lahendusi. Markus Haamer on aga tänulik Jumalale, et ta on pannud Eesti riigi etteotsa inimesed, kes on seisnud selle eest, et meie pühakojad on olnud avatud.

Möödunud aastale teeb tagasivaate lehe peatoimetaja Sirje Semm ja tõdeb Andrei Tarkovski sõnadega, et kunsti ja lunastuse probleem muutub enam kui aktuaalseks. Soovist osaduse järele Jumalaga ja rahu järele maa peal kirjutab kolumnis Anne Burghardt. 

Valgevenes toimuvate meeleavaldustega seonduvast kirjutab arvamusleheküljel Rain Soosaar.

Jõgevale kerkib kirik. Tulevase kiriku torni õnnistas advendiaja 4. pühapäeval peapiiskop Urmas Viilma. Tartu Maarja kogudus aga kutsub sel pühapäeval oma pühakoja juurde, sest kirikutorn saab  nurgakivi.

Tartu Pauluse koguduse liige lätlanna Zanda Vilsone kõneleb Läti luterlaste vaimulikust elust. Aastal 2005 loodi Mazirbesse vaimulike harjutuste keskus, kus kristlane saab eralduda igapäevaelu kohustustest ja pühenduda palvetamisele ja meditatsioonile. Zanda jagab oma kogemusi ja ütleb, et vaikuses olemine on suur kingitus.

„Jumal annab jõudu ja tiivad,“ ütleb Haapsalu koguduse teenetemärgi pälvinud Malle Allmere.

Eerik Jõks on avanud virtuaalse õpiruumi, Kirikulaulu kooli, ja kirjutab sellest ise lähemalt. Tegu on virtuaalsete laulutundidega, kus kuulaja õpib ära ühe või mitu uut kirikulaulu peagi saabuvaks pühapäevaks või kirikupühaks. Kirikulaulu kooli videod on leitavad YouTube´i keskkonnast.

Anneli Tamme jagab kontserdikogemust. Oma kodus nautis ta üle Interneti heategevuslikku jõulukontserti Soomest Valamo kloostrist. 

Jutluse on kirjutanud Soome kiriku vaimulik, Tallinna Püha Vaimu koguduse abiõpetaja Marten Andersson.

Lehega on kaasas Eesti Kiriku kalender.