Eesti Kirik 09.06.2021

Eesti Kirik 09.06.2021

Eesti Kirik 09.06.2021

Pühapäeval kogunesid nii ametis olevad kui ka emeriitpiiskopid Tallinna Kaarli kirikusse, et piiskopliku missaga tähistada EELK esimese piiskopi Jakob Kuke piiskopiks pühitsemise 100. aastapäeva. Kirjutab Regina Hansen.

7. juunil toimunud kirikukogu oli töine ja seitsmetunnine tihe tööpäev tõi rea uusi seadusi, mis hakkavad kehtima 1. novembrist. Näiteks lõpetab oma tegevuse kirikukohus ja tema ülesanded võtab üle õiguskomisjon.

„Kui Jumala Vaim meid juhib, siis ei tee ta seda mitte nagu auto navigatsiooniseade, suunates meid kiretult mööda etteantud marsruuti ning jagades nõuandeid või käsklusi, millal järgmine pööre sooritada, kiirust vähendada või sõidurada vahetada,“ kirjutab inspireerivas juhtkirjas assessor Marko Tiitus.

Kolumnis leiab diplomaadist kirikuõpetaja Kristel Engman, et kogudustel on aeg taas tähelepanu pöörata ka oma riigivälistele suhetele.

Avaldame MTÜ Eesti Kaplanite Kutseühing juhatuse liikme Igor Milleri avaliku kirja kaitseministrile.

Mullu novembrist Avinurme koguduse õpetajana alustanud Algur Kaerma pidas 30. mail lahkumisjumalateenistuse.

Pandeemia tõttu algas sel aastal sinodihooaeg erakordselt hilja ehk selle avas 2. juunil Lääne-Harju praostkonna sinod Hageris. Kohal käis peatoimetaja Liina Raudvassar.

Lõppenud on koguduste juhtorganite valimised. Kuidas valimisperiood kulges ja milliseid muutusi on see kaasa toonud, jagavad Viru praostkonna praost Tauno Toompuu ja Saarte praostkonna praost Anti Toplaan.

Võru praostkonna Urvaste kogudusse kuuluv Aime Animägi jagab kirikulehe lugejatega avatult oma elukogemust pärast armastatud abikaasa surma.

Tartu ülikooli usuteaduskonnas lõpetab sel kevadel 16 üliõpilast, neist 3 bakalaureuse- ja 13 magistriõppes. „Keskmine tase oli väga kõrge, seetõttu sai antud hinne A enam kui tavaliselt,“ jagas süstemaatilise teoloogia lektor dr Roland Karo. Teine lõputööde kaitsmine toimub augustis.

Jätkub Jaak Salumäe kirjutatud järjejutt organistist, muusikapedagoogist ja heliloojast Roman Toist.

3. pühapäeva pärast nelipüha teemaks on „Kutse Jumala riiki“ ja lehejutluse kirjutas Kanepi koguduse õpetaja Margit Lail.

Pühapäeva päevateemat avab Kuressaare koguduse õpetaja Anti Toplaan ja pildipalve on teinud Kätlin Liimets.

Head lugemist!

Lisa kommentaar