Eesti Kirik 19.05.2021

Eesti Kirik 19.05.2021

Eesti Kirik 19.05.2021

Möödunud nädalal tähistas konverentsiga oma 75. aastapäeva EELK Usuteaduse Instituut, ülevaadet saab lugeda avaloost.

Nelipüha tähendusest kirjutab titulaarpraost Eenok Haamer, nelipüha jutluse on kirjutanud aga peapiiskop Urmas Viilma.

Juhtkirjas kirjutab Mihkel Kukk samuti nelipühast ja kinnitab, et kirik ei ole ajast maas, vaid hoopis ees. Üldjuhul me aga seda ei taipa, sest Jumal näitab meile rohkem, kui oleme võimelised vastu võtma.

Kolumnist Toomas Nigola kirjutab sellest, et praegu ei ole inimeste kohtumispaigaks enam turuplats või kõrts, vaid sotsiaalmeedia. Jumala sõnumi kuulutamiseks tuleb leida sobiv aeg ja koht ning sotsiaalmeedia on selleks sobiv, kuid nüüd tuleb harjuda, et igal pühapäeval võib taas kirikuteele minna.

Nagu viimaste päevade uudistest teada, lõpetatakse riigi kokkuhoiupoliitika tõttu kaitseväe orkestri ja kaitseväe kaplaniteenistuse tegevus. Sel teemal avaldab arvamust peapiiskop Urmas Viilma.

Mõttevahetuse sarjas on teemaks kirikukogul rohelise tule saanud piiskopkondade moodustamine. Sõna saab tosina jagu vaimulikke ja loos on välja toodud teemal erinevaid argumente.

Põneva mõttekäiguga võtab lehes sõna kirjandusteadlane Peeter Olesk. Uurinud Calvini õpetust, kinnitab Olesk, et reeglipärasus suurendab inimese vabadusi, ja soovitab pöörduda klassika poole, sest see sunnib mõtlema.

Lugeda saab ka Rakveres toimunud tugikoguduste päevast, arvustust Naatan Haameri hingehoidlikule raamatule, leerilaagrist Saaremaal, sellestki, et Palamusel valmistutakse varakult suureks juubeliks (2034 – esmamainimisest 800 aastat).

Looduse ümberkujundamise vastu võtab sõna meditsiinidoktor Jaak Uibu.

Kes suveplaane teevad, võiksid üle vaadata Teeliste kirikute trükise või kodulehe, et teada saada, missugused pühakojad on 1. maist 30. septembrini avatud.

Meeldib 1

Lisa kommentaar