Pühapäeva palvesõna

Pühapäeva palvesõna

Peapiiskop Urmas Viilma (Foto: EELK arhiiv)

Ülestõusmisaja 3. pühapäev Misericordia Domini. Pühapäeva teema on Hea Karjane. Palvesõna ütleb EELK ülemkarjane peapiiskop Urmas Viilma.

“Jeesus ütleb: “Mina olen Hea Karjane. Minu lambad kuulevad minu häält ja mina tunnen neid ja nad järgnevad mulle ning ma annan neile igavese elu.” (Jh 10:11a, 27–28a)

Jeesus Hea Karjasena valib välja oma lambad, kuid see valitute hulka sattumine sõltub osaliselt ka meist endist. Karjane valib karja, kuid kari valib ka karjase. Usk Jeesusesse Kristusesse on konkreetne. See ei ole midagi ebamäärast või laialivalguvat. Tõsi, see pole ka mugav, veel vähem inimese soovide või ihade järgi kujundatav nagu usk nime ja näota jumal-energiasse. Võime öelda, et me tõepoolest oleme ise oma “saatuse sepad”, kui langetame usuotsuse järgneda Jeesust kui Head Karjast. Mitte ühegi muu õpetuse või õpetaja kummardamine ei taga igavest elu kui usk Jeesusesse Kristusesse. Karjasesse, kes tunneb mind nimepidi nii siis, kui olen “lambataras” siin maailmas, kui ka siis, kui sellest tarast pean lahkuma. Kelle häälele järgnen oma lahkumise tunnil, kui ma ei ole oma Karjast tundma õppinud? Millele rajavad oma lootuse ja usalduse inimesed, kes usuvad energiat, saatust ja väge, kuid ei oska neid konkreetsemalt määratleda? Usk Issandasse Kristusesse annab meie ajalikule elule mõtte ja kingib lootuse eluks, mis järgneb siis, kui maine elutee saab ühel hetkel lõpule ning suundume “taevastele karjamaadele”. Ka seal pole meil vaja karta eksimist või kaotsiminekut, sest meid kutsub nimepidi enda juurde taevane Karjane.”

Allikas: peapiiskop Urmas Viilma Facebooki leht

Palve: Armuline Jumal, halastaja Isa, Jeesuses Kristuses annad Sa meile Hea Karjase, kes juhib meid Sinu teedel ja kogub Sinu rahvaks. Me palume Sind, toida, kaitse ja tervenda meid ning hoia alati Sinu osaduses. Jeesuse Kristuse, Sinu Poja, meie Issanda läbi.

Lisa kommentaar