Eesti Kirik 11.01.2023

Eesti Kirik 11.01.2023

Eesti Kirik 11.01.2023

Ülevaade sellest, mida pakub oma lugejatele ajaleht Eesti Kirik 11. jaanuaril Issanda aastal 2023

Eile sai õp mag Vallo Ehasalu 50aastaseks. Juubeli eel külastas teda kirikulehe peatoimetaja ja sai osa Elva koguduse õpetaja tüüpilisest pühapäevast.

Juhtkiri on sel korral Eesti Kiriku peatoimetajalt Liina Raudvassarilt ja kolumnis mõtiskleb Sigrid Põld uusaastalubaduste andmise ja mitte andmise üle ning soovitab: „Pange televiisor kinni ja avage selle asemel mõni hea raamat.“

„Ikka jääb väheks, sõda ei lõpe, seda kaant, mis sai mesipuult ära nihutatud, ei ole me ikka suutnud tagasi nihutada, et mesilased jääksid ellu, et me kõik jääksime ellu,“ kirjutab arvamusloos Tartu praostkonna vikaarõpetaja Kätlin Liimets.

Jõulud on küll möödas, aga vaatame tagasi erilisele projektile, mis sai teoks Pärnus Eesti Karismaatilise Episkopaalkiriku Püha Apostel Barnabase koguduse koostöös Pärnu Y-klubiga.

Eesti Kiriku toimetus pöördus kõigi Eesti Kirikute Nõukogu kümne liikmeskiriku juhtide poole palvega, et nad vaataksid tagasi 2022. Issanda aastale ja teeksid väikese kokkuvõtte olnust. Saime vastuse kuuelt kirikupealt, mida oma lugejatega jagame.

Uues iga kuu teisel nädalal ilmuvas rubriigis „Misjon 112“ tutvustab Annely Neame EELK misjonistrateegiat: „Misjon112 projekt on olemas selleks, et aidata kogudusi ja nende vaimulikke võimestama ristitud kristlasi avastama ja kasutama oma armuande. Aitamise all pean silmas täiesti konkreetset appitulekut igale koguduseõpetajale, kes soovib suunata tähelepanu hoonetelt inimestele.“
Porvoo kirikuosaduse kontaktgrupi liige Tauno Teder tuletab meelde 1996. aastal sõlmitud Porvoo ühisavalduse sisu ja lepingu sõlmimise ajalugu. Mullu oktoobris tähistati koroona tõttu veidi hilinenult selle osaduse 25. aastapäeva.

Pühapäeva päevateema „Jeesus ilmutab oma jumalikku väge“ avab Tallinna toomkoguduse abiõpetaja Joel Siim ja pildipalve on teinud Endel Apsalon.

Lehejutlus, kus kaevul kohtuvad Jeesus ja samaarlanna, tuleb Põlvamaalt. Kanepi koguduse õpetaja Margit Lail kirjutab: „Jeesus tuleb maailma, tuleb inimesele lähedale, ilmutab end Päästjana, tilk tilga haaval kastab Arm põudset maad, inimsüdame kuivust. Jumala lastel on julgus ja vägi kummardada teda vaimus ja tões, kogu meie olemasolu allub temale, selles tarkuses ja teadmises võime oma teed astuda. Allikale.“

Lisa kommentaar