Kuressaares peeti Saarte praostkonna päeva

Kuressaares peeti Saarte praostkonna päeva

Saarte praostkonna päevast osavõtjad 07.12.2023

Esimese advendinädala neljapäeval peeti Kuressaares Saarte praostkonna päeva, mille külaliseks oli piiskop Joel Luhamets.

Praostkonna juhid koos ametis oleva piiskopiga, kohtusid Saaremaa valla juhtide, volikogu esimehe Jaanus Tamkivi, vallavanem Mikk Tuisu ja abivallavanem Koit Voojärvega, Kuressaare Raekojas. Tegemist oli peatselt oma ametiaega lõpetava ja äsja valitud uue piiskopi visiidiga, mille käigus tänati valda senise koostöö eest ja avaldati lootust tulevase koostöö jätkumisest nii valitud piiskopi kui uue valitava praosti ametiaastate jooksul.

Avaldati heameelt, et Kuressaare linnale tema kujunemisloos ajaloolise piiskopkonna ja piiskopi rolli uuenenud kujul naasmine ning kevadel Kuressaares ametisse seadmine aitavad taastada muuhulgas ajaloolist Kuressaare linna järjepidevust piiskopilinnana.

Praost Anti Toplaan, piiskop Joel Luhamets ja abipraost Rene Reinsoo kõnelesid Kuressaare Pereraadio stuudios saates “Keset küla” lõppeva aasta enim kõneainet pakkunud teemadest kirikus ja ühiskonnas.

Praostkonna päeva raames peetud Triin Simsoni ja preester Paulus Pihlaku poolt esitatud ettekanded hingehoidja hingehoiust ja läbipõlemise vältimisest ärgitasid tiheda mõttevahetuse ning kolleegide praktilisest tööst tuleneva kogemuste jagamist.

Laurentiuse kirikus toimunud jumalateenistusel teenisid kaasa praostkonna erinevad vaimulikud, ning osalesid praostkonna töötegijad ja muusikud. Jutlusega teenis piiskop Joel Luhamets.

Piiskop Joel andis teenistuse lõpus üle EELK Aukirja organist Tiiu Liventaalile ja koguduse kaastöölise kuldse tunnustusmärgi kauaaegse vabatahtliku töö eest Silvi Viprele.

Saarte praostkond tänas ühtlasi piiskop Joel Luhametsa tema 9 aastat kestnud teenimise eest piiskopi ametis.

Päev lõppes kirikupiirkonna vaimulike, muusikute ja jutustajate ühise piduliku õhtusöögiga, millega tänati praostkonna kõiki töötegijaid. Õhtu muusikalise osa kandis hoolt õpetaja Hannes Nelis.

Ühise päeva käigus lepiti kokku, et kevadine praostkonna sinod, mille käigus valitakse ühtlasi ka uued praostkonna juhid, toimub 16. aprillil. Sinodi toimumise koht selgub uue aasta alguses.

Lisa kommentaar