Eesti Kirik 31.01.2024

Eesti Kirik 31.01.2024

Ülevaade sellest, mida pakub oma lugejatele ajaleht Eesti Kirik 31. jaanuari 2024 diginumbris

Eesti Kiriku digilehega tutvudes võite jõuda maksumüürini ning süsteem annab teada, et pooleli jäänud artikli lõpuni lugemiseks on vaja luua tasuline lugejakonto. Eesti Kiriku paberlehe aastatellimuse vormistajatele on digitellimus tasuta.

Kuidas käituda siis kui sõna ei ole toetav? Mida saaksid vaimulikud ette võtta
kui märkavad, et koguduses esineb lähisuhtevägivalda? Politsei- ja Piirivalveameti peakaplan Valdo Lust teeb juhtkirjas kokkuvõtte vaimulike konverentsil kõneldust.

Urmas Nõmmik ei võtagi kolumnis tulipunkti ootuspärased teemad Piibli, kirikupoliitika või Iisraeli kohta. Ta keskendub hoopis raamatutele, täpsemini raamatukogule ja selgitab, miks raamatukogu on püha.

Põlva koguduse õpetaja Toomas Nigola, kes valiti hiljuti EELK aasta vaimulikuks, on EELK konsistooriumis avalike suhete juht. Ta on kiriku sotsiaalmeediaga tegelenud alates 2015. aastast.

Eesti kirjanduse teemapäeva tähistab kirikuleht Vallo Kepi artikliga „Ah, Koidula mälestus üllas me varasel koidikul!“, milles autor arutleb, milline oleks olnud Eesti ajalugu kui Jannseni peres oleks kasvanud vaid pojad?

2022. aasta lõpust vanglaameti peakaplani ametis olev Tarmo Linnas kinnitab Eesti Kirikule antud usutluses, et Eesti kinnipidamisasutustes on usuvabadus tagatud igale kinnipeetavale ning selle eest seisab koostöös vangla juhtkonnaga hea vanglakaplan.

Ühtsust on võimalik mõista ka kui „ühtsust lepitatud erinevuses,“ sõnas Luterliku Maailmaliidu peasekretär õp Anne Burghardt vaimulike konverentsil peetud ettekandes „Üks ihu. Üks Vaim. Üks lootus“. Tema sõnul on selline ühtsuse käsitlus intellektuaalselt nõudlik, kuna eeldab selle väljaselgitamist, mis on usu alus.

Priit Rohtmetsa järjelugu „Sada aastat vaimuvalgust – Eesti Kirik 100“ on jõudnud perioodi 1990ndate alguses, mil ajaleht Eesti Kirik alustas taasilmumist kodumaal. Sünnilinn Tallinna asemel nüüd ülikoolilinnas Tartu.

Jesaja ei kutsu endasse sulguma, kinnitab lehejutluses Peeteli koguduse õpetaja Aare Luup ja avab kirjakoha Jesaja 5:1.7 meie kaasajas.


Loe pikemalt:

Meeldib 1