Urmas Viilma: jumalateenistus ei ole meelelahutus

Urmas Viilma: jumalateenistus ei ole meelelahutus

“Minul isiklikult puudub veendumus, et viiruse leviku piiramiseks valitud meetmed avalike jumalateenistuste keelamisel on hetkel proportsionaalsed tervise kaitse saavutamiseks kaubanduskeskuste ja spordisaalide avatuks jäämise kontekstis,” kirjutab peapiiskop Urmas Viilma ERRi uudisteportaalis ja Õhtulehes ilmunud arvamusartiklis.

Arvamusloo taustaks on valitsuse värsked korraldused, millega keelatakse alates 1. märtsist kinode, teatrite ja muu meelelahutuse kõrval ka täiesti teise kategooriasse kuuluvad avalikud jumalateenistused ja usulised talitused.

“Olgu siis veel kord üle rõhutatud, et uskliku inimese jaoks ei ole jumalateenistus meelelahutus ega ajaviide, vaid vaimulik hingetugi ja -toit, millest pikaajaline ilmajäämine väljendub janu- või näljatundena, mis on lausa füüsiliselt tajutav,” toonitab Urmas Viilma.

Õpetuslikult on teatud usulised toimingud kristliku elu tingimuseks, ilma milleta ei saa elada täisväärtuslikku elu kristlasena ja teenida Jumalat, selgitab peapiiskop neile, kes kipuvad jumalateenistustel osalemist meelelahutuse kategooriasse liigitama. “Oma õpetuslikust ja liturgilisest eripärast tulenevalt ei saa seda hingetoitu tellida koju toidukulleriga ega püsivalt asendada ekraanijumalateenistusega,” märgib peapiiskop Viilma.


Loe lisa:

Meeldib 1

Lisa kommentaar