Tere tulemast osa saama piiskoppide pühitsemisest Tallinnas jüripäeva keskpäeval!

Tere tulemast osa saama piiskoppide pühitsemisest Tallinnas jüripäeva keskpäeval!

Jüripäeval, 23. aprillil kell 12 algab Toomkirikus pidulik jumalateenistus, kus õpetaja Ove Sander, õpetaja  Marko Tiitus ja õpetaja Anti Toplaan pühitsetakse EELK piiskoppideks.

Ordinatsiooniteenistusel teenivad peapiiskop Urmas Viilma koos EELK emeriitpiiskoppidega, mitmed teised EELK vaimulikud ning samuti paljude partnerkirikute esindajad Eestist ja mitmelt poolt maailmast.

Jumalateenistusest teeb ülekande ka Pildiraadio. Meditsiiniteenistuse tagab Malta Ordu Sihtasutus Eestis.

Kirikusse tulijail palutakse saabuda aegsasti enne jumalateenistuse algust.

Kõik on teretulnud osalema ka jüripäeva eelõhtu vespril (õhtupalvusel), mis algab Tallinna Toomkirikus esmaspäeval, 22. aprillil kell 18.

Uute piiskoppide introduktsioonid piiskopkondades või tööpiirkondades – sõltuvalt EELK Kirikukogu otsusest 30. aprillil – toimuvad järgnevalt: Ove Sanderil 1. mail kell 12 Tallinna Toomkirikus, Anti Toplaanel 9. mail (taevaminemispühal) kell 12 Kuressaare kirikus ning Marko Tiitusel 20. mail (II nelipühal) kell 12 Viljandi Jaani kirikus.

Piiskop vastutab ülemkarjasena kirikus õpetuse ja vaimulike ordineerimise eest. Apostlite järjepidevuse kandjana juhib ta kirikut ning on kiriku järjepidevust ja ühtsust esindav hingekarjane.


Vaata ka:

Meeldib 2