29 juuni, 2024

Sõna teenistuses: õp Ariel Süvari jutlus 2024. aasta vaimulike konverentsil

Julgustus saab reaalsuseks siis, kui Sõna astub teenistusse meie läbi. Meie isiklikult elatud elude läbi – ausalt, mida iganes need siis ka ei sisalda: kõhklusi, küsimusi, väsimust, vahel isegi nõutust. Just seal me astume maailma, astume üksteise juurde tõeliselt inimeseks saanutena. Seal tegutseb julgustuse Jumal. Seal teenib meid Sõna, mis saab meis teenistuseks üksteisele.

Urmas Viilma: kultuurne sõna ja sõnakultuur

Vääriti mõistetud sõnavabadusega kaasneb sõnareostus. Me õpime ise ja õpetame oma lapsi sorteerima prügi, et seda saaks suunata taaskäitlemisse. Kuidas aga taaskäidelda sõnarämpsu? Ilmselt aitab halvasti kasutatud sõnadele mõtte ja sisu anda see, kui püüame asju uuesti sõnastada ehk taassõnastada, kirjutab peapiiskop Urmas Viilma ERR-i arvamusportaalis ilmunud mõtiskluses.

Viljandi Jaani kirikus algavad igakuised Taizé palvused

Tänavu toimub Eesti Kirikute Nõukogu kutsel Tallinnas Taizé vennaskonna korraldatav Euroopa noorte kokkutulek. Sellele mõeldes ja selleks sündmuseks valmistudes toimub üle Eesti mitmel pool erineva regulaarsusega Taizé palvusi. Kuu viimasel pühapäeval kl 19 oodatakse palvetajaid Viljandi Jaani kirikusse.